Robot gør rent

Tre eksempler på velfærdsteknologiske hjælpemidler

Dette indhold er sponsoreret

I disse år sker der rigtig meget inden for teknologien, og det gælder heldigvis også inden for velfærdsteknologi. Måned efter måned og år efter år bliver der lanceret nye velfærdsteknologiske hjælpemidler, der skal hjælpe bl.a. ældre og personer med forskellige sygdomme og handicaps med at få en mere velfungerende hverdag med masser af livsglæde. De velfærdsteknologiske hjælpemidler kan dog også være målrettet medarbejdere i sundhedssektoren i form af sundhedspersonale, der skal hjælpe førnævnte personer med forskellige opgaver i hverdagen.

Listen over velfærdsteknologiske hjælpemidler er efterhånden milelang, men det er klart, at nogle hjælpemidler er bedre og mere populære end andre. Nedenfor vil du blive introduceret for tre forskellige hjælpemidler. Alle disse hjælpemidler kan købes hos Gloria Mundi Care.

Eksempel 1: Vibrationslænestole og løftestole

En stol er ikke bare en stol. Stole findes i mange afskygninger, og når vi taler velfærdsteknologi, så er der særligt to typer af stole, der er værd at fremhæve; vibrationslænestole og løftestole. Bliv klogere på disse to stoletyper i dette afsnit.

En vibrationslænestol er, som navnet antyder, en ergonomisk lænestol med indbyggede vibrationsprogrammer. Typisk vil der både være programmer, der har fokus på at skabe afslapning, programmer, der opkvikker brugeren, og programmer, der virker restituerende.

En løftestol har til formål at gøre det nemt for pårørende at hjælpe en person, der er faldet, op på benene igen. Du kan f.eks. overveje at investere i en sådan stol, hvis du er pårørende til et dårligt gående familiemedlem eller ægtefælle.

Eksempel 2: Interaktiv musikpude

En interaktiv musikpude er et andet pragtfuldt eksempel på vellykket velfærdsteknologi. Dette hjælpemiddel er særligt relevant for personer, der lider af ADHD, ASF m.v. Den interaktive musikpude byder på et eventyrligt musikunivers. Musikpuden spiller musik, når puden registrerer rystelser eller berøring. Bevæges eller rystes den hurtigt, så vil intensiteten af musikken stige. Dette kan skabe velvære og give lyst til bevægelse for personer med særlige behov. Inden for interaktive produkter findes der også interaktive musikveste og interaktive katte. Sidstnævnte, interaktive katte, er primært rettet mod demensramte, men også personer med kognitive udfordringer kan få glæde af dette hjælpemiddel. Katten kan være med til at skabe tryghed og glæde hos brugeren. 

Eksempel 3: Vinduespudserrobot

Det kan virke som en lang og sej, og måske endda umulig, kamp at pudse vinduer, hvis man lider af funktionsnedsættelser eller andet, der gør hverdagsopgaver komplicerede. Det behøver dog hverken at være svært eller tidskrævende at pudse vinduer, blot fordi man er syg, ældre eller svag. En vinduespudserrobot kan nemlig gøre alt det hårde arbejde – en sådan robot kan styres via en fjernbetjening eller app på telefonen.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne