Fede gadgets og laptop på skrivebord

Smart home produkter er fede gadgets til hjemmet

Gadgets er et vidt begreb og dækker over en bred vifte af teknologiske produkter i forskellige størrelser. Man finder ofte en god blanding af både brugbare og til tider mindre brugbar ting, hvis man undersøger markedet for denne type af produkter.

 

Gadgets er ofte kendetegnet ved at have en relativt simpel men smart funktion. En af de nok mest kendte gadgets er lommeregneren. De fleste vil nok ikke forbinde en lommeregner med en decideret gadget, men ser man på de faktorer som beskriver en gadget, så giver det ret god mening.

 

Få det fedeste smart home

Populære gadgets som anvendes dagligt i den brede befolkning er f.eks. Smartphones, Smartwatches, Trådløse høretelefoner og Smart Home produkter. Fælles for denne type af brugbare gadgets, er deres fælles evne til at opfylde et konkret behov og gøre hverdagen nemmere for brugeren. Hvilket de fleste formentligt kan nikke genkende til, da en hverdag uden en smartphone, for mange virker utænkeligt.

 

Der findes et stort udvalg af forskellige smart home systemer. En stor del af disse kan dog samles i et økosystem som Google Home, så man på den måde undgår at skulle anvende flere apps end højest nødvendigt. Det er nemlig sjældent at én smart home producent kan opfylde alle behov i hjemmet. Det kan derfor være en fordel at købe produkter som er kompatible med Google Home, Alexa osv.

 

De mest anerkendte smart home systemer anvender zigbee, som er en trådløs teknologi der fungerer via et mesh-netværk. Det betyder at de enheder som kobles på zigbee netværket, kommunikerer uafhængigt af dit Wi-Fi netværk. Derved trækker du ikke på din wifi forbindelse og dine smart enheder kommunikerer med hinanden via deres eget lukkede netværk.

 

Tag kontrol over dit hjem med din Smartphone

En typisk situation kunne være, at du er taget hjemmefra, men kommer i tanke om at du har glemt at slukke lyset i stuen. Denne strømslugende situation kan være irriterende og i nogle tilfælde betyde at man må tage hjem igen for at få slukket lyset.

 

Via smart home teknologi kan man hurtigt håndtere og afhjælpe denne situation ved blot et enkelt tryk på “off” i appen på din telefon. Derpå sender din smartphone et signal til dit hjemmenetværk, hvor den automatisk beder dit smart system om at slukke den pågældende lyskilde.

 

De seneste års teknologiske udvikling har forandret måden hvorpå vi automatiserer vores boliger. Det er blevet både billigere og nemmere at deltage i smarthome fællesskabet. Ved at integrere dele af hjemmet i forskellige apps til smartphone, får man en unik mulighed for at holde øje med hjemmet.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne