Skærm til computer

Hvorfor virker min iMac ikke?

Sponsoreret indhold

Har du en Apple iMac, som ikke virker længere? Så er der ingen grund til at kassere den helt. Det kan nemlig være, at den kan blive vækket til live igen ved at sende den til en iMac reparation. Det er i hvert fald en mulighed, der er værd at undersøge.

Men inden du sender den til reparation, kan det naturligvis være rart at have en nogenlunde idé om, hvad der kunne være galt. Derfor har vi nedenfor samlet nogle af de primære problemer, der kan være årsag til, at din iMac ikke virker længere.

Harddisken er stået af

Harddisken er den enhed i din iMac, hvor alle dine data opbevares. Hvis den har været hårdt belastet med mange filer i en længere periode, kan det ske, at den er stået af. Det kan i hvert fald forklare, at din iMac ikke virker, fordi en afstået harddisk typisk vil forhindre computeren i at starte, da styresystemet er installeret på lige netop din iMacs harddisk.

Man kan i nogle tilfælde være heldig at kunne gendanne den data, som ligger på en sådan harddisk. I så fald er det bedre, jo hurtigere man reagerer. Om ikke andet kan man altid isætte en ny harddisk og dermed gøre sin iMac god igen.

Strømforsyningen er ødelagt

En iMac skal naturligvis have strøm for at kunne tændes og bruges.

Er det derfor pludselig ikke længere muligt at få liv i computeren, kan det skyldes, at strømforsyningen er ødelagt. Det kan ske på mange måder; ledningen kan være gået i stykker, den kan være overophedet eller lignende.

Årsagen er i princippet ikke så vigtig. Du skal blot vide, at man kan reparere eller i værste fald udskifte strømforsyningen på en iMac for at få den til at virke igen.

Væskeskader

Elektronik og væske går på ingen måder hånd i hånd.

Har du derfor tabt en kop kaffe eller på anden måde udsat din iMac for væske, så kan den holde op med at virke. Det er vigtigt at pointere, at computeren ikke nødvendigvis holder op med at virke lige i det, at du spilder væske på den, men det kommer givetvis til at ske på et tidspunkt.

Så hvis du har spildt væske, sluk da straks for din iMac og få sendt den til reparation. Jo før du gør det, jo større vil sandsynligheden være for, at eventuelle væskeskader kan afværges.

Andre problemer? Prøv med en fejlsøgning

Vi kan naturligvis ikke garantere, at det er nogle af ovenstående problemer, der er skyld i, at din iMac ikke virker. Er du fortsat i tvivl efter at have læst guiden, kan du tage fat i en reparatør og bede vedkommende lave en fejlsøgning. Så vil de kunne hjælpe dig videre derfra.