Pladespiller

Gammeldags pladespillere vinder – igen – frem herhjemme

Sponsoreret artikel

Pladespillerens historie går mere end 100 år tilbage, men siden de første modeller blev lanceret, er der sket store forandringer.

Dette er ikke blot ensbetydende med, at pladespillerne har undergået en stor udvikling med tiden. Faktisk har udviklingen på den musikalske front medført, at det ikke længere er nødvendigt med pladespillere og vinylplader.

Udviklingen har nemlig resulteret i, at de fleste blot streamer sin musik via Spotify e.l. Alligevel er pladespillerne begyndt at vinde frem igen, hvorfor det ikke længere er et ualmindeligt syn at støde på en pladespiller i et moderne dansk hjem.

Det skaber en form for nostalgi

En stor del af dem, der vælger at investere i en pladespiller, gør det, da de mener, at det giver dem en følelse af nostalgi at lytte til musik fra vinylplader.

Det er en helt anden følelse, at man kan placere en vinylplade på afspilleren, fører pick-up’en over, og dernæst lytte på musikken, der strømmer ud af højtalerne. Det er noget helt andet end blot at trykke afspil på Spotify.

Ligeledes har det også givet anledning til, at mange har kunne lytte til nogle af deres LP-plader, som måske har været opbevaret på loftet eller i kælderen de seneste mange år.

Mange finder en dyb ro i det

For mange handler det om nostalgi, når de i dag går ud og køber en pladespiller. Sådan er det dog ikke for alle. Der er nemlig også mange, der finder ro i, at kunne sætte en plade på pladespilleren.

Er det eksempelvis blevet tid til at lave mad, kan man starte processen med at tænde for pladespilleren. For mange ender dette faktisk med at blive en form for ritual, de husker hver gang.

Om det er noget for dig at investere i og bruge en pladespiller, er naturligvis svært at svare på. Uanset hvad, kan man i hvert fald ikke benægte, at populariteten har været stigende de senere år.

Udviklingen af pladespillere er bestemt ikke stoppet

Til trods for, at det i mange år har været streaming, der har været i fokus, er det ikke ensbetydende med, at udviklingen af pladespillere har været sat på pause. Tværtimod er der sket rigtig meget på dette punkt.

Den dag i dag er det bl.a. muligt at købe sig en pladespiller med indbygget højtaler, hvorfor det end ikke er noget, der behøver at optage for meget plads.

Ligeledes kan det også lade sig gøre at købe en billig pladespiller med indbygget forstærker, hvilket betyder, at den kan tilsluttes en hvilken som helst højtaler. Med andre ord er det faktisk blevet mere overskueligt at anskaffe sig en pladespiller i dag.