Ung kvinde som gamer på computer

Gamer du meget? Sådan vælger du bredbånd

Har du mange gadgets, som er tilsluttet din computer og internettet? Og er gaming dét, du bruger allermest tid på? Så er det alfa og omega at have en lynhurtig bredbåndshastighed, for ellers vil du opleve, at dit spil hakker og bryder ned, og det er meget frustrerende. Men hvordan vælger du en hastighed, der kan holde til din gaming?

Generelt skal bredbåndshastigheden mindst være 100 Mb, hvis man skal kunne game og streame ordentligt, uden at det hakker. Men når man gamer rigtig meget og har masser af udstyr og elektronik tilkoblet, kan man med fordel vælge meget høje hastigheder som fx 1.000 Mb for at sikre sig den bedste gamingoplevelse.

Læs videre her, og bliv klogere på, hvordan du vælger det bedste bredbånd.

Køb bredbånd, som er hurtigt

Som gamer er det som sagt vigtigt at have en meget hurtig og stabil internetforbindelse. Og når du har en hastighed, som matcher dit forbrug, kan man sige, at du får værdi for pengene og billig bredbånd.

Hvor hurtig en hastighed du kan få, afhænger af din adresse. Bredbånd-udbydere har på deres hjemmeside en bredbåndsmåler, hvor du kan lave en bredbåndstest og se dine muligheder. På nogle adresser kan man få fibernet, og på andre kan man få bredbånd via coax. Den førstnævnte giver dig en hastighed på 2.500 Mb, fordi internettet bliver fragtet med lysets hast. Bredbånd via coax giver dig også en hurtig hastighed, dog op til 1.000 Mb.

Hvis din adresse tillader det, kan du altså med fordel vælge internet via coax eller fibernet. Folk vil meget gerne have lynhurtigt bredbånd, fordi det giver mange muligheder og simpelthen bare gør hverdagen nemmere. Og hvis ens indkomst afhænger af en hurtig internethastighed, er det desuden vigtigt at vælge et hurtigt produkt.

Få de billigste priser på bredbånd

Som sagt er dit bredbånd billigt, hvis du føler, at du får god værdi for pengene. Det kan fx være en god router og sikkerhedspakke, der altid garanterer god, stabil forbindelse og beskytter dine devices. Prisen på bredbånd med 1.000 Mb er typisk omkring 200 kr. pr. måned. Men det billigste bredbånd får du ved at kende dit forbrug og få en hastighed, der matcher det. Du kan se dine muligheder på udbydernes hjemmeside eller på Tjekditnet.dk, som bl.a. Energistyrelsen står bag, hvor du også kan få overblik over udbydere og deres tilbud.

Find den bedste udbyder

Udbydere kommer selvfølgelig med et hav af gode bredbånd-tilbud og bredbånd-abonnementer. Men en god udbyder garanterer dig en hurtig, stabil forbindelse 365 dage om året, sikrer dig en fast lav pris – ikke en pris, som kun er lav de første tre måneder. Sidst, men ikke mindst, giver en god udbyder dig fordele med i prisen, fx sikkerhedspakke til dine devices, god router og god kundeservice.

For at finde den allerbedste udbyder og det bedste bredbånd, er det altså vigtigt, at du sammenligner de forskellige udbydere, læser det med småt for at undgå ekstra gebyrer osv. og ser på, om der følger andre fordele med i prisen, som kan spare dig for ekstra omkostninger.